Abdul Rahman

Abdul Rahman

En varm solig dag i trakterna av Bagdad kliver en av medarbetarna in i kontoret på Alayn förening med sorg i ansiktet. Vi på kontoret blir tagna och förundrande på vad som kan ha skett?

Kollegan tar ett stort andetag och sätter sig ner med tårar i ögonen och med en förtvivlad röst. Han börjar sakta med att nämna ett namn på ett litet barn. Abdul Rahman var namnet på en oförglömlig historia som vi fick ta del av. Ett barn vars ansikte fylld av oskuld och ett ansikte som förlorat färgen.

Ett barn vars liv var full av glädje och skratt. Ett barn där alla hans dagar spenderades omkring sin familj och där han spred kärlek. Ett barn som vid en dag skulle fira sin födelsedag och kom istället att bli till en dag av förlust. Där vid ett ögonblick, vid en sekund och vid ett bombdåd förlorade pojken inte bara sin framtid men även en del av sin familj. Ett stort nedslag av fysisk som psykisk förlust.
Det som kom att bli värre var upptäckten av en skada i hjärnan och förlusten av hörseln som resulterade till att den lilla pojkens avskildhet och ensamhet.

Modern som nu var den enda familjemedlemen kvar kämpade med frustration till att göra pojkens vardag bättre. Desperationen ökade då ekonomin brast när pojken genomgick en operation i Indien. Denna operation var det enda hoppet, då pojken kunde i efterhand få hörselapparat. Dock blev det en fråga om kostnad som fick mamman att brista ut i tårar och blev sömnlös i dagar.

Ändock finns det en vers i koranen som säger ”After every hardship comes ease”. Som säger att efter varje svårighet kommer lättnad. Lättnad som varje individ eftersträvar och oftast kommer med hjälp av en annan. Det finns därför änglar på denna jord. De kanske inte har synliga vingar eller gloria men dem finns i form av människor som hjälper i nöd och lust.

Lilla pojken, Abdul Rahman, fick kontakt med en av våra månadsgivare som fungerade som en hjälpande hand och skyddsängel. Enbart detta som kan ses vara väldigt lite betyda så mycket för en liten pojke som Abdul Rahman och sin mamma.

Sakta men säkert förbättras Abdul Rahmans vardag. Den glädjen som en gång hade försvunnit har nu med hjälp av en eldsjäl återfunnits. Ett leende har väckts till liv och allt detta tack vare vår månadsgivare (Mohammed Abdul-Hussein).

Alayn och alla våra månadsgivare finns för att ge hopp och kärlek för alla barn som Abdul Rahman. En ny chans på livet och hopp om framtiden för alla dessa föräldralösa barn. Detta upplevs dagligen genom glädjetårar, skratt och skrik av tacksamhet och tro på mänskligheten.

Denna berättelse om Abdul Rahman likt många andra väcker känslor och hopp om att en dag, en vacker dag kommer exakt allt bli bra.